Het dorpsfeest in Ruinen begint op woensdag 24 augustus, met de keuring van de versierde straten en bogen. Een dag later is de kaarten pokeravond.Vanaf 19.30 uur wordt gepokerd in de feesttent, een half uurtje later beginnen de kaarters. Kindermiddag Vrijdag om 14.30 uur gaan Debbi en Dotje hun stinkende best doen om de jeugd te vermaken.

Tussen 15.30 en 16.00 uur kunnen kinderen een half uur lang gratis zweven, botsen en draaien op de kermis. De vrijdag wordt vanaf 21.00 uur afgesloten met Q Music the Party met de bekende dj’s Mattie en Wietze. De dresscode is rood en de twee dj’s spelen ook het bekende spelletje ‘Het geluid’.

Optocht Zaterdagmorgen worden de wagens al vroeg op de Brink verwacht voor de traditionele keuring. Om 11.00 uur start de optocht.

Ook ’s avonds is het feest in Ruinen. Vanaf 21.00 uur spelen The Party Criminals en zorgt DJ Jeroen Gras tussendoor voor muziek. Voor de mensen die zondagmorgen fit genoeg zijn, is er om 10.00 uur een optreden van Harm en Roelof in de tent. Om 13.30 uur begint de grote talentenshow ‘Hef Rune Talent?’ Om 17.00 uur speelt KaramBam, voorheen The Steaming Piano’s. Johnny Romein zingt vanaf 19.00 uur en drie uur later gaat het licht definitief uit in de feesttent. Meer info: www.vvvoruinen.nl