dwingelerveld-mtb1aVanaf sportpark de Baete aan de Wolvenweg te Ruinen start zaterdag 1 oktober de Dwingelderveld Mountainbiketoertocht. Er kan gestart worden tussen 9:00 en 10:00 uur. Scan en Go is aanwezig bij de inschrijving. De afstanden die gereden kunnen worden zijn 30, 45 en 60 km.




Deze tocht wordt door WielerToerClub Ruinen georganiseerd en de vele vrijwilligers hopen er weer een mooi fietsfestijn van te maken. De routes zijn uitgezet in samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en particuliere grondbezitters. Vanuit Ruinen gaat het door de Anserdennen, langs de Kraloƫrheide richting Dwingeloo en Spier. De route is zeer gevarieerd en uitdagend, waarbij zowel de recreatieve als de sportieve fietser ruim aan zijn trekken komt. De te rijden afstanden zijn 30, 45 en 60 kilometer. Onderweg is verzorging aanwezig. Uniek aan deze tocht is dat hij nagenoeg geheel via zandpaden, smalle kronkelpaadjes, over heuvels door bos en heide gebieden gaat. Een afwisselende tocht door een schitterend natuurgebied. Techniek en conditie kunnen volop worden ingezet, maar lekker rustig toeren is ook prima.

WTC Ruinen heeft een bloeiende dames MTB groep welke volop meegewerkt aan de organisatie van deze tocht. Een oproep aan dames MTBers: Doe mee! Onderweg zijn een aantal rustplaatsen waar gratis consumpties worden aangeboden. De route kan alleen op deze dag gereden worden en is geschikt voor MTBers en cyclocrossfietsen. Er gelegenheid om je fiets af te spuiten en om te douchen. De route naar de startplek is vanaf de invalswegen naar Ruinen aangegeven met pijlen..