Veel wielersporters zien er al weer naar uit, op zondag 5 maart 2017 wordt de MTB Marathon van Ruinen alweer voor de 15e keer georganiseerd. De start is zoals altijd bij sporthal “De Marse” aan de Mr. Harm Smeengestraat 54 te Ruinen.



De belangstelling voor deze jaarlijks terugkerende toertocht blijft groeien en WTC Ruinen doet er alles aan om ook dit jaar er weer een geslaagd evenement van te maken. Er is keuze uit afstanden van 20, 35, 55, 80 en zelfs 100 km! Door de vele verschillende afstanden met o.a. de 100 km route is deze tocht uniek in Noord-Nederland. In deze afstanden komen alle aspecten van het Drentse landschap aan de orde. De tocht is uitgezet in Zuidwest Drenthe, in de omgeving van Ruinen, Echten, Dwingeloo, Uffelte en Havelte. Er wordt dan door uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en weidegebieden gereden. Daarnaast zijn er ook genoeg mooie berijdbare paden opgenomen die men naar keuze kan gebruiken voor een ‘herstelmoment’, of om er nog net even een schepje bovenop te doen. Het is juist deze afwisseling, die het parcours zo aantrekkelijk en uniek maakt!

De route is op sommige plaatsen iets aangepast ten opzichte van de vorige edities, maar gaat uiteraard weer langs monumentale gebouwen, Saksische boerderijen, hunebedden en een schaapskooi met kudde. Inmiddels is het een traditie geworden dat alle deelnemers in het begin de “Bruinenberg” moeten beklimmen. Ook de vrachtwagen met oplegger staat dit jaar weer klaar om doorheen te fietsen. Eenmaal weer terug in Ruinen aangekomen, gaan de deelnemers dwars door Café Brinkzicht van de familie Hees. Tussen 10.30 en 14.00 zullen honderden fietsers langs de bar komen. Vervolgens wordt de oversteek gemaakt naar de Brink. Hier staat nog een spectaculaire hindernis voor de deelnemers. Daarna krijgen alle deelnemers nog een warme verrassing aan geboden.

Tijdens de tocht komen de deelnemers langs een aantal rustposten waar eten en drinken wordt aangeboden. Bij deze rustposten zijn ook wc’s aanwezig.

Dit jaar wordt deze tocht weer verreden met het predicaat “Klassieker”. Dit is bereikt door te voldoen aan de, door de NTFU, gestelde hoogste eisen. Er zijn nog maar enkele MTB Marathons in Nederland die dit niveau hebben weten te bereiken. De organisatoren van de WTC Ruinen zijn terecht trots op dit resultaat dat verkregen is door jarenlang de lat telkens iets hoger te leggen. Uiteindelijk komt het ook de veiligheid van de deelnemers ten goede.

Voor meer informatie: www.mtbmarathonvanruinen.nl