Van de natuur genieten en andere wandelaars ontmoeten. Dat kan zondag 23 april weer onder leiding van Yvonne Hontelé. De groep loopt vanaf het bezoekerscentrum Dwingelderveld door het bos van de Anserdennen, een heel afwisselend natuurgebied.



Het is ontstaan door het beplanten van een uitgestrekt zandverstuivingsgebied aan de rand van de heide. Een landschap van oude en jongere beplantingen, vennen, heuveltjes en zandverstuivingen. De kans is groot dat de wandelaars onderweg vele krentenboompjes in bloei zien staan, roze/ witte wolken langs de bosrand. De route gaat langs het grote Ven Achterlandse Veen naar theehuis Anserdennen, waar een pauze wordt gehouden. Vervolgens gaat de groep langs de rand van de Anserdennen, met prachtig uitzicht op het Dwingelderveld en het Drosteveen, terug naar het beginpunt Dwingelderveld.

Starten kan om 11.00 uur vanaf bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Kijk op www.wandeljuf.nl voor meer data. Opgeven kan tot 1 dag vooraf, maar liever eerder (0521-350297 liefst voor 19.00 uur of mail ymsh@hetnet.nl). Bij dreigend slecht weer is afzeggen prima. En bescherm je tegen teken.