Zwembad Ruinen start zaterdag 22 april het vierde seizoen waarin het bad zelfstandig opereert. Dankzij de inzet van een grote groep enthousiaste vrijwilligers, trouwe vrienden en betrokken sponsors kan het zwembad niet alleen het hoofd boven water houden, maar ook doorlopend werken aan betere en milieubewuste voorzieningen die passen bij een familiezwembad.

Activiteiten, zwemlessen en evenementen Ook dit jaar kunnen zwemliefhebbers deelnemen aan de wekelijkse activiteiten: zwemtraining, aquasporten, peuterzwemmen en, dit jaar voor het eerst: zeemeermin zwemmen voor kinderen vanaf 8 jaar. Dit wordt in de periode van 25 april tot en met 7 augustus iedere donderdag van 19.15 tot 20.00 uur gegeven. Daarnaast worden er zwemlessen gegeven voor de diploma’s A, B en C, die in één seizoen gehaald kunnen worden. Gedurende het hele seizoen worden er bovendien veel evenementen georganiseerd zoals Dauwzwemmen, Midzomernachtduik en Auto te water. In de zomer vindt de Zwemvierdaagse weer plaats van 3 tot en met 7 juli. En net als vorig jaar wordt het seizoen op 2 september afgesloten met een heuse mini-triatlon.

Open dag op 6 mei Zwembad Ruinen houdt op zaterdag 6 mei van 13.00 uur tot 17.00 uur een open dag. Het zwembad is dan gratis geopend voor iedereen. Om 14.00 uur die dag wordt het geheel nieuwe springkussen op de speelweide feestelijk geopend.

De aanschaf van deze nieuwe attractie is mogelijk gemaakt door de Vrienden van het zwembad, de Stichting Ruinen 1865 en De Jong & Laan accountants.

Website Voor meer informatie over de openingstijden, zwemlessen, tarieven en alle activiteiten in Zwembad Ruinen, zie www.zwembadruinen.nl