Op donderdag 15 juni 2017 zal door WTC voor de eerste keer de MTB Streetrace in Ruinen worden georganiseerd. Een Streetrace is een relatief nieuw fenomeen en een sterk groeiende tak van fiets/fun evenementen.

Wat is een Streetrace
Bij een Streetrace wordt een relatief kort parcours van ± 1.5 km afgelegd op mountainbikes. Het parcours gaat over verharde en onverharde wegen met daarin opgenomen een aantal hindernissen. Hierdoor biedt de Streetrace over het gehele parcours uitdaging voor de deelnemers en is heel aantrekkelijk voor het publiek.

Niet alleen voor de echte wedstrijdrijders
We richten ons niet alleen op de echte wedstrijdrijders. Iedereen die wel eens op de mountainbike zit en het leuk vind om ook eens mee te doen aan zoiets spectaculairs kan deelnemen Met name de jeugd en de sportieve recreant is welkom.

Waar ligt het Parcours ?
We gaan de Streetrace houden met start en finish op de Brink in het centrum van Ruinen. Dit is voor het publiek een zeer aantrekkelijk gebied.

Programma
Het programma ziet er als volgt uit :`
Start 18.30 uur : Jeugd 8/10 jaar én jeugd 10/12 jaar
Start 19.15 uur : Jeugd 12/14 jaar én Funklasse (senioren) Dames en Funklasse (senioren)Heren. (De Funklasse is een wedstrijd waaraan iedereen mag deelnemen die in het bezit is van een mountainbike.)
Start 20.15 uur : Licentiehouders KNWU Dames én Licentiehouders KNWU Heren
Informatie en aanmelden:

MTB Streetrace