De Brinkavond die in Ruinen woensdag voor het eerst in stijl van de Heerlijckheid Ruinen werd gehouden was een groot succes. Er waren tal van activiteiten voor jong en oud. Topper was de terugkeer van Jan van Ruinen naar zijn Heerlijckheid Ruinen. Dat gebeurde om half zeven toen zijn gevolg te paard van Rechteren in Ruinen aankwam.

Burgemeester Roger de Groot heette hen welkom en droeg aan Jan het uitvoeren van de rechtspraak in Ruinen voor de komende woensdagen over. Op zijn vraag hoe die rechtspraak er uit zal zien antwoordde Jan dat voor kleine vergrijpen stokslagen worden uitgedeeld. ‘Op de Brink, ten overstaan van het volk.’. Boetes voor het clandestien bouwen zijn er volgens hem nauwelijks: ‘Als men een hutje bouwt en de schoorsteen rookt ‘s morgens dan mag ie blijven staan, daar doen we niet moeilijk over.’ Het vervolg van het verhaal van Jan van Ruinen wordt de komende brinkdagen steeds om 18.30 uur verteld.