De bezetting van de accommodaties in Drenthe is over het algemeen goed te noemen deze zomervakantie. Hillie Nijstad van Vakantiepark De Wiltzangh noemt de zomer gezellig druk: ‘Er worden meer huisjes geboekt dan kampeerplekken. Mensen laten zich veel leiden door de weersverwachtingen.’

Dwingelderveld Gasten bezoeken De Wiltzangh veelal omdat het zich bevindt in Nationaal Park Dwingelderveld. De combinatie met uitstapjes naar onder andere Speelen IJsboerderij De Drentse Koe maken het ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

Regen Dat de bezetting voor huisjes hoger is dan de kampeerplekken is geen verrassing, gezien het mindere weer met veel regen de laatste anderhalve week. Vooral de combinatie tussen natuur, cultuur en evenementen zorgt er overigens voor dat toeristen Drenthe bezoeken. Daarnaast zijn veel ondernemers volop bezig om de faciliteiten bij hun accommodatie uit te breiden.

Activiteiten De komende weken zijn er volop activiteiten en evenementen in Drenthe. Natuurorganisaties, musea en attracties passen hun programma’s aan en organiseren vooral veel gezinsactiviteiten. Een overzicht van de activiteiten die te beleven zijn in Drenthe is te vinden op drenthe.nl/agenda.