Tijdens de ledenvergadering van VV Ruinen op 27 september werd met name de aftredende voorzitter nadrukkelijk in het zonnetje gezet. Rini Hut trad af na een periode van 22 jaar in het bestuur, waarvan 18 jaargangen als voorzitter. Vanuit de KNVB werd hij zelfs geëerd met de gouden speld.

Nadat Jelle van Veen, bondsafgevaardigde namens de KNVB, hem had toegesproken en hem de onderscheiding opspeldde, overhandigde hij de zichtbaar trotse voorzitter ook nog een oorkonde ondertekend door bondsvoorzitter Michael van Praag.

Want naast voorzitter, was de Ruiner ook nog keepertrainer, jeugdtrainer, klusjesman, lid van de technische commissie en zelfs daar hield het lijstje niet op. De vereniging raakt dan misschien een zeer betrokken voorzitter kwijt, “maar,” verzekerde Rini, “ik ben hier nog wel een tijd.” Want er zal veel moeten gebeuren, wil hij ‘zijn’ vereniging echt loslaten.
Tussendoor was er ook nog tijd om een andere vrijwilliger te onderscheiden. Henk Joosten kreeg voor zijn inzet als jeugd- en seniorentrainer en tal van andere functies uit handen van de voorzitter de Dr. Hovingbeker. Deze beker wordt al jaren uitgereikt aan vrijwilligers met een uitzonderlijke staat van dienst voor de vereniging.

Inmiddels is Hut zelf met pensioen en leek het hem goed om het dan ook wat rustiger aan te gaan doen. Hij kijkt terug op een mooie periode en concludeert dat het na 18 jaar ook wel een keer genoeg is. De jongste selectiespeler was immers nog niet geboren toen hij aantrad. Bert Mulder zal hem opvolgen, maar niet eerder dan dat Rini zelf de vergadering kon besluiten. Met zijn laatste woorden en een korte snik sloeg hij voor het laatst met de hamer op tafel, een staande ovatie van alle leden tot gevolg.