Lopen, fietsen of zwemmen. De 46-jarige Chris Kouwenhoven heeft nooit kunnen kiezen tussen deze sporten en daarom beoefent hij ze allemaal. Dat doet hij goed, want in september mag hij meedoen aan het WK triatlon in Rotterdam. De Ruiner is druk aan het trainen, zodat hij in het weekend van 14 september in topvorm is.

Dat doet de sporter allemaal zelf. ‘Als ik wil fietsen, dan pak ik de fiets en als ik zin heb om te lopen, dan ga ik lopen’, zegt Kouwenhoven. Het zwemmen kan echter niet altijd. ‘In de zomer ga ik weleens zwemmen in Schoonhoven, een recreatiemeertje achter Hollandscheveld. Daarnaast train ik met andere triatleten en leden van vereniging TZT’86 (Triatlon-Zwem-Training) in zwembad De Duker in Nijeveen. Helaas gaat het zwembad binnenkort dicht, dus we zijn nog aan het zoeken naar een nieuwe locatie om met z’n allen te trainen.’ Ook zoon Felix Kouwenhoven (8) doet mee aan triatlonwedstrijden.