Met een jas en laarzen aan ga je in de herfstvakantie op ontdekkingstocht in de natuur. Van 13 tot en met 29 oktober pakt bezoekerscentrum Dwingelderveld uit met een groot aanbod aan herfstactiviteiten voor jong en oud. Wat dacht je van een Wilde Buiten Dag, huifkartocht, paddenstoelenwandeling of leuke OERRR natuurdag?
Bij het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen heb je verschillende mogelijkheden om de natuur te beleven. Meer informatie over de activiteiten en aanmelden op www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld. Vooraf aanmelden voor excursies is nodig.

Ontdek OERRR
Heb je altijd al een braakbal willen uitpluizen? Of willen zoeken naar paddenstoelen? Dan kan je tijdens de verschillende OERRR dagen tussen 13.00 en 16.00 uur op ontdekkingstocht bij het bezoekerscentrum. Iedere OERRR dag heeft een ander thema. Denk bijvoorbeeld aan de paddenstoelendag, met een mini-excursie en een paddenstoelentafel. Of schapendag waar kinderen gaan vilten met gekleurd schapenwol en de herder demonstraties schapendrijven geeft. Het actuele programma staat op de website van natuurmonumenten.

Op pad met de nachtwachter
Als het donker wordt in het bos en op de hei, komt het nachtleven op gang. De Nachtwachter van het Dwingelderveld kent als geen ander de geheimen van de nacht. Op vrijdag 20 en 27 oktober om 19.00 uur neemt de Nachtwachter verstokte dagmensen mee de nacht in. Deze wandeling is leuk voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Vooraf aanmelden is nodig.

Fietstocht Dwingelderveld
In stilte fietsend achter elkaar aan over het Dwingelderveld, met de wind in de rug. Voorop fietst de gids van Natuurmonumenten. Op zaterdag 18 oktober van 15.30 tot 18.00 uur fietst men mee langs historische plekjes van het Dwingelderveld en onderweg vertelt de gids over wat het natuurgebied zo uniek maakt. De fietstocht vertrekt vanaf RCN De Noordster en daar kan men ook een fiets huren. Vooraf aanmelden is nodig.