Natuurmonumenten en ING organiseren in de herfstvakantie ING Wilde Buiten Dagen in tien natuurgebieden in Nederland, waaronder het Dwingelderveld. Daar ontdekken kinderen spelenderwijs meer over de natuur tijdens het klimmen, spoorzoeken, huttenbouwen en vuur maken met echte boswachters en ervaren ze wat ze zelf allemaal al kunnen. Natuur geeft kinderen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen.

Kinderen worden echte boswachters
Kinderen en hun ouders kunnen 22 oktober terecht op de ING Wilde Buiten Dag bij bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen. De boswachters van Natuurmonumenten leiden de kinderen in een dag op tot Boswachter van OERRR, het speciale kinderprogramma van Natuurmonumenten. Als de kinderen aan het einde van de dag alle ‘challenges’ in hun boekje hebben afgerond, ontvangen ze hun Boswachter van OERRR-badge.
“Na zo’n dag hebben ze wel een wasbeurt nodig,” weet boswachter Gina van de eerdere ING Wilde Buiten Dagen in Ruinen “Gelukkig kun je de beleving nooit meer weg wassen!”

Gratis toegang
De ING Wilde Buiten Dagen zijn overal gratis toegankelijk, omdat Natuurmonumenten en ING willen dat zoveel mogelijk kinderen kunnen meedoen. Reserveren is wel noodzakelijk, dat kan via www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.

De natuur in met ING

ING ondersteunt Natuurmonumenten al meer dan twintig jaar en de Wilde Buiten Dagen sinds 2015. Tjitske Benedictus, manager Sponsoring & Evenementen bij ING: “We vinden het belangrijk om het behoud van de natuur in Nederland te steunen en toegankelijker te maken voor nu en voor later. Educatie en inspiratie van kinderen is daarin essentieel. Daarbij vindt ING het belangrijk om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met de natuur. Daarom zijn we sinds 2015 hoofdsponsor van OERRR. We willen een nóg grotere groep kinderen laten genieten en leren van de natuur. En samen met Natuurmonumenten de kinderen en hun ouders stimuleren om zelf de natuur in te gaan.”

Over Natuurmonumenten en OERRR

Lekker klimmen, klauteren, verrekijken en knutselen: bij OERRR beleven kinderen de mooiste momenten, waardoor ze een band met de natuur krijgen. OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat kinderen van 0 tot 12 jaar en hun (groot)ouders bij de natuur wil betrekken.

Alle tien ING Wilde Buiten Dagen in 2017
15/10: Hoeve Wielrevelt, Haarzuilens en Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ’s-Graveland
22/10: Bezoekerscentrum eiland Tiengemeten, Zuid-Beijerland,
22/10: Bezoekerscentrum Brunssummerheide, Heerlen,
22/10: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek,
22/10: Bezoekerscentrum Oisterwijk, Oisterwijk,
22/10: Bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse in Ruinen
22/10: De Onlanden, Madijk1, Eelderwolde,
24/10: Bezoekerscentrum De Wieden, St.Jansklooster
26/10: Lycklamabos, Griene Singel, Nijemirdum