De tentoonstelling van de Ruiner Kleindierenclub vindt dit jaar plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 november. Ook nu is het sportgebouw op het sportpark de plaats van handeling, waar zeker tweehonderd kleindieren worden geshowd.

Op deze 59e tentoonstelling van RKC zijn konijnen, hoenders en sierduiven te zien, samengebracht door de leden van de club. Volgens Meine Jan Zegeren van RKC daalt het aantal inzendingen nog steeds. ‘Onze leden worden ouder en er vallen er wat weg, jongeren zitten toch vooral druk met de computer’, constateert Zegeren. Bovendien had de sector met konijnenfokkerij te maken. Toch blijft hij optimistisch over de clubtentoonstelling, waar veel verschillende soorten kleindieren te zien zijn. Tevens is er weer een tombola, waar leuke prijzen mee te winnen zijn.

De opening van de tentoonstelling wordt vrijdag 10 november om 20.00 uur geopend door een hoenderkeurmeester. Andere keurmeesters beoordelen alle dieren.

Op vrijdag zijn de duren tot 22.00 uur te zien, zaterdag is de expositie open van 10.00 tot 15.00 uur. Daarna kunnen de vrijwilligers de sportzaal weer opruimen.