Gemeente De Wolden nodigt niet-actieve, minder actieve en sportieve 55-plussers uit voor een informatiebijeenkomst van het project ‘Elke stap telt’. Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 23 januari. Na afloop kunt u zich daar eventueel aanmelden voor deelname aan het project ‘Elke stap telt’.



Een stappenteller, persoonlijke opbouwplannen, verbeteren van de conditie, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het succesvolle wandeltrainingsprogramma ‘Elke stap telt’.

In 10 weken een betere conditie

In tien weken tijd uw conditie verbeteren, zodat het u lukt om een paar kilometer te wandelen. Of als ervaren wandelaar toewerken naar het wandelen van 20 kilometer. Dat is in het kort het doel van ‘Elke stap telt’. Het wandelprogramma is voor iedereen verschillend. U werkt op uw eigen niveau aan de conditie. Kosten voor het project zijn € 35,00.

Instapniveau bepalen

Voor de eerste wandelbijeenkomst wordt een wandeltest afgenomen. Aan de hand van de testresultaten wordt uw instapniveau bepaald en krijgt u een stappenteller en een individueel opbouwprogramma.

Wandelen en gezelligheid

Naast het opbouwen van de conditie is het ook heel gezellig om mee te doen. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar om hun nieuwe weekschema op te halen, ervaringen uit te wisselen en samen een mooie wandeling te maken. Zo ontmoet u andere deelnemers en kunt u afspreken om ook gedurende de week samen met iemand te wandelen.

Waar en wanneer?

Dag: dinsdag 23 januari

Tijd: van 9:30 tot 11:30 uur

Locatie: ’t Neie Punt, Jan Wierengaweg 109 in Ruinen

Bent u geïnteresseerd?

Bent u benieuwd of het project ‘Elke stap telt’ iets voor u is? Meld u dan aan voor de informatiebijeenkomst bij sportfunctionaris Gerdo van Dalen via e-mail gerdo.van.dalen@dewoldenhoogeveen.nl. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Ook dan kan Gerdo van Dalen u helpen. U bereikt hem via het algemene telefoonnummer van de Wolden, 14 0528.