Op vrijdagavond 23 februari geeft Dr. Arie Koster een presentatie over de honingbij, de wilde bij en de plaatsing van bijenvolken in natuurgebieden in Zaal Kuik in Ruinen. Dit thema staat de laatste tijd erg in de belangstelling. Tegen de achtergrond van de ondertekening van de Nationale Bijenstrategie en het feit dat alle soorten bijen en hommels het moeilijk hebben in Nederland. omdat er op het platteland voor de bijen weinig meer te halen is vindt de bijenhouders vereniging Ruinen en Omstreken het van belang een dergelijke avond te organiseren.

Dr. Arie Koster is een eminent kenner van de inheemse flora  en fauna (wilde bijen o.a.) en auteur van een aantal belangrijke vakboeken over ecologisch groenbeheer (in de praktijk). Hij is o.a. schrijver van het groot drachtplantenboek en onderhoudt de website www.bijenhelpdesk.nl

De bedoeling van de avond is om een discussie op gang te brengen over dit thema, imkers en beheerders van natuurgebieden moeten zich hiervoor gezamenlijk verantwoordelijk voelen.

Deze avond is vrij toegankelijk voor imkers, beheerders van natuurgebieden, en andere belangstellenden en wordt gehouden in Zaal Kuik aan de Brink in Ruinen en begint om 20.00 uur.