Vanaf deze maand ligt er een nieuw verjaardagsfeest op de plank in bezoekerscentrum Dwingelderveld; het “Natuurfeest van OERRR”. Kinderen gaan met een gids van Natuurmonumenten het veld in en doen daar OERRR ervaringen op. Welke dat zijn, verschilt per seizoen en per dag.

In deze periode heb je kans om een vogelconcert te horen, kikkerdril en dikkopjes te vinden of een zonnende adder op je pad tegen te komen. Of je ontdekt hoe en waar insecten hun eitjes leggen. Hutten bouwen en met water kliederen mag natuurlijk niet ontbreken. Eén ding is zeker: vies worden mag!

Het Natuurfeest van OERRR kan aangevraagd worden voor kinderen van 4-8 jaar en 9-12 jaar. Ouders gaan mee en helpen bij het uitvoeren van de opdrachten. Onderweg is er tijd voor een lekker stuk boswachtersbrok en een welverdiende beker ranja. En bij een verjaardagsfeest mag een cadeautje voor de jarige en een aandenken voor alle kinderen niet ontbreken. Reserveren van dit verjaardagsfeest kan via 0522 – 472951. Doe dit minimaal 2 weken voor de gewenste datum. Medewerkers van het bezoekerscentrum geven graag meer informatie over het Natuurfeest van OERRR.

Wat is OERRR
OERRR stimuleert kinderen en hun ouders om naar buiten te gaan. Lekker buiten spelen, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen. Daar worden kinderen blij van. Met de uitdagende kaarten van OERRR kunnen kinderen de natuur volop ontdekken. foto Andries de lande Cremer