In de vakantieperiode van 28 april tot en met 6 mei bruist het bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. Jong en oud kunnen zich vermaken met verschillende activiteiten en excursies.

Zo zijn er huifkarritten, vleermuisexcursies, reeëntochten en wandelingen met de boswachter. Speciaal voor kinderen zijn er ook knutselactiviteiten, wildwandelingen en natuurontdektochten. Het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Vooraf aanmelden voor de excursies en activiteiten is nodig en kan via www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld. Hier staat ook een volledig overzicht van alle activiteiten en actuele informatie over tijden en prijzen.

Schapendag
Op dinsdag 1 mei van 13.00 tot 15.30 uur is er van alles te beleven rondom het onderwerp schapen. Kinderen gaan samen met hun (groot)ouders een schilderijtje vilten met gekleurd schapenwol of op ontdekkingstocht met de speurtocht ‘Brammetje het lammetje’. In het bezoekerscentrum zijn er gedurende deze activiteiten ook demonstraties handwerken met wol. Op gezette tijden geeft de schaapherder demonstraties schapendrijven in de weide bij het bezoekerscentrum. Het is fascinerend om te zien hoe herder en hond samenwerken.

Lente van OERRR
Beleef de lente van OERRR op donderdag 3 mei. Deze dag staat in het teken van bijen en andere insecten. Kinderen maken onder andere een insectenpot, kunnen mee met mini-excursies en bouwen een mini-bijenhotel. Meedoen kan tussen 13.00 en 15.30 uur.

Huifkartochten
Altijd al met de huifkar het Dwingelderveld willen verkennen? Op dinsdag 1 en woensdag 2 mei vertrekt een huifkar naar de schaapskooi en de Anserdennen. Onderweg worden er meerdere korte stops gemaakt. Bij de schaapskooi vertelt de gids van Natuurmonumenten over het zogenaamde potstalsysteem en de functie van schapen op de heide.

Fascinerende excursies
Wandelen in alle vroegte over het Dwingelderveld is een bijzondere ervaring. De natuur ontwaakt langzaam en de vogels laten van zich horen. Op maandag 30 april van 6.00 tot 8.30 uur kan je mee met de ochtendwandeling in het Dwingelderveld.
Wie geïnteresseerd is in vleermuizen kan op dinsdagavond 1 mei mee met de vleermuisexcursie. Deze excursie begint in het bezoekerscentrum met een korte lezing en daarna ga je buiten op zoek naar dit mooie zoogdiertje.