Volgend jaar nieuwe wellnesslofts in gebruik
camperplaats De Wiltzangh1Vakantiepark De Wiltzangh in Ruinen staat met haar camperpark in de Nederlandse top tien van beste camperplaatsen in het bos. Het camperpark heeft tevens een vermelding in de top 100 van alle camperplaatsen in Nederland. Daar is onlangs een boekje van uitgebracht ‘De 100 mooiste camperplaatsen in Nederland’.

Eigenaars Hilly en André Nijstad zijn naar eigen zeggen bijzonder blij met de eervolle vermelding. ‘We wisten natuurlijk wel dat ons camperpark goed in de smaak valt. Dat merken we aan de reacties en het feit dat het steeds drukker wordt. Maar dat we zo hoog zouden eindigen, dat verrast ons echt’, lacht André.

In opkomst
Het camperpark werd een kleine drie jaar geleden geopend op het vakantiepark dat in de regio bekend staat als ‘de beste plek van Drenthe’. André: ‘De camper is enorm in opkomst. Niet alleen senioren, maar ook steeds meer gezinnen en jonge mensen kopen er eentje. Op onze camperplek met zestien plaatsen sta je midden in het bos en kun je gaan en komen wanneer je wilt. Je mag daarnaast ook gebruikmaken van alle faciliteiten op ons park zoals zwembad, speeltuin en sanitair voor maar € 12,50 per nacht.’

Lofts
Voor wie echter een camper een brug te ver is, heeft André leuk nieuws. ‘We gaan namelijk in het najaar starten met de bouw van drie luxueuze lofts. Dat zijn twee persoons vakantiewoningen met een compleet wellnesspakket. Zo zit er een whirlpool en sauna in en staat er een hottub op de veranda. Geweldig om heerlijk in te relaxen. Een mooie aanvulling op onze bestaande heidelodges, Zweedse bungalows, Stuga’s en andere vakantiewoningen.’

Subsidie
De nieuwe lofts zijn mogelijk gemaakt met subsidie uit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. André: ‘Hiermee laten ze zien dat Europa investeert in zijn platteland. Naar verwachting zijn ze al in april 2019 klaar voor de verhuur. We denken dat we hiermee inspelen op een grote wens van onze doelgroep. De eerste reserveringen zijn in elk geval al binnen. In onze lofts kunnen mensen genieten van heerlijke wellness in combinatie met de rust en natuur van ons park dat midden in het Dwingelderveld ligt. Je krijgt dus het beste uit twee werelden.’