In de periode van 14 juli tot en met 2 september bruist het bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. Jong en oud vermaken zich met verschillende activiteiten en excursies. Speciaal voor kinderen zijn er OERRR-dagen, wildwandelingen (9 – 12 jaar) en natuurontdektochten (4 – 8 jaar).

Het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Vooraf aanmelden voor de excursies en activiteiten is nodig en kan via www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld. Hier staat ook een volledig overzicht van alle activiteiten en actuele informatie over tijden en prijzen.

Op dinsdagen en donderdagen gaan kinderen samen met hun (groot)ouders tussen 13.00 en 15.30 uur leuke avonturen beleven tijdens de OERRR-dagen. Op dinsdagen staat de OERRR-dag in het teken van het Drentse heideschaap. Kinderen vilten met gekleurd schapenwol en er liggen speurtochten klaar voor elke leeftijd. In het bezoekerscentrum zijn er gedurende deze schapendagen ook demonstraties spinnen, weven en schapendrijven of schapenscheren. En natuurlijk is er een mogelijkheid om een bezoek te brengen aan schaapskooi Ruinen waar je het Dwingelderveld van boven bekijkt dankzij de uitkijktoren.

De Zomer van OERRR vier je op donderdagen. Insecten staan op deze dagen centraal. Kinderen timmeren een insectenhotel en maken bloembommen om mee naar huis te nemen. Daarna neemt een gids ouders en kinderen mee voor een korte excursie door de tuin van het bezoekerscentrum waar een grote verscheidenheid aan insecten te vinden is.