Afgelopen zaterdag vond in Ruinen de vierde voorronde plaats voor het NK Legpuzzelen. 140 enthousiaste puzzelfans streden in teams van vier personen om een plaats te bemachtigen voor de grote finale die volgend jaar in april plaatsvindt.

Team Uitgepuzzeld slaagde erin om de 1000 stukjes tellende Jan van Haasteren puzzel ‘’Kerstavond’’ van Koninklijke Jumbo als eerste volledig en correct te leggen, waarmee zij een finaleplek voor het NK hebben verdiend. Samen met Team I Love It when a piece goes together, Team Missende Stukjes, Team De Puzzelstukken en Team Puzzelfanaten hebben zij zich verzekerd van een plek in de finale. Team Uitgepuzzeld, bestaande uit zussen en vriendinnen en afkomstig uit Groningen, wist de puzzel binnen 1 uur, 11 minuten en 58 seconden te leggen.

NK Legpuzzelen 2019
Dit najaar en volgend voorjaar vinden er door het hele land maar liefst 12 voorrondes plaats voor het NK Legpuzzelen 2019. Tijdens deze voorrondes nemen puzzelliefhebbers het in teams van vier personen tegen elkaar op. De eerste vijf teams die de puzzel als snelste weten te leggen, kwalificeren zich voor het NK. De 240 finalisten strijden zondag 7 april in Roelofarendsveen om de felbegeerde kampioenstitel. Zij zullen een gloednieuwe Jan van Haasteren puzzel maken, die nog niet in de winkels verkrijgbaar is.