Hoe leuk is het om in de winterperiode mooie foto’s te maken met je smartphone in het Dwingelderveld? Op zaterdag 2 en 9 februari organiseert Sarah Klaver, stagiaire communicatie bij Natuurmonumenten, samen met een ervaren natuurgids een natuurfotografie wandeling speciaal voor jonge smartphonegebruikers. Foto: Natuurmonumenten – Willem Hendriks.

Al wandelend krijgen de deelnemers opdrachten en fotografie tips & tricks. Onderweg vertelt de gids over de dieren en planten die kenmerkend zijn voor het Dwingelderveld en Sarah vertelt hoe je daar het beste een foto van kunt maken.

Deze wandeling is leuk voor kinderen vanaf 9 jaar en hun ouders of grootouders. Op een leuke, leerzame manier wordt er bewuster naar de omgeving gekeken. ‘Als je foto’s maakt moet je goed om je heen kijken, op zoek naar dingen die je mooi vindt, en neem je alles wat je ziet in je op’, zegt Sarah.

De wandeling begint om 10.30 uur met een korte introductie in bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen. Daarna wandelen de deelnemers ongeveer 1,5 uur in het winterse landschap. Bij terugkomt in het bezoekerscentrum worden de mooiste foto’s uitgekozen. Enthousiast geworden? Kijk dan op www.nm.nl/bcdwingelderveld en meld je aan. Wacht niet te lang met aanmelden, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.