In het voorjaar begint de natuur te ontwaken. Ook in het Dwingelderveld groeit en bloeit er van alles. De kikkers laten zich weer zien, veel vogelsoorten fluiten hun mooiste lied en verschillende bomen hebben vrolijk kleurend bloesem. Een mooi moment om de natuur in te gaan. Tijdens het paasweekend zijn er elke dag leuke excursies of activiteiten bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Foto: Natuurmonumenten – Thea Bezemer

Op vrijdagavond 19 april is er een volle maanhuifkartocht. Rustig zittend in de huifkar rijdt men het donkere Dwingelderveld in. Zaterdag 20 april is er een presentatie met oude beelden van het natuurgebied. Een gids geeft uitleg over de getoonde beelden en vertelt de verhalen van vroeger. Op 1ste en 2de paasdag is er een wandeling met de boswachter. Samen met de gids wandelt men door het natte heidegebied en onderweg wordt ook de schaapskooi van Ruinen bezocht. Voor kinderen zijn er dagelijks leuke speurtochten, zoals Brammetje het Lammetje of de Wereld van OERRR.

Bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen is dagelijks geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Meer informatie en aanmelden voor de excursies kan op www.nm.nl/bcdwingelderveld