Op 3 april 2019 is een nieuwe yoga groep gestart in ’t Neie Punt te Ruinen, op zondagochtend van 10.00 – 11.30 uur. De lessen zijn zeer geschikt voor beginners maar ook deelnemers met meer ervaring vinden voldoende uitdaging en diepgang. Geïnteresseerden kunnen gratis een proefles volgen.

Een typische les bestaat uit yoga, adem- en ontspanningsoefeningen met als basis Aplomb yoga en invloeden uit andere stromingen zoals Hatha yoga en mindfulness. Afsluitend volgt een liggende ontspanning en een korte meditatie. De milde oefeningen zijn toegankelijk en gericht op soepel bewegen, versterking, stabiliteit en ontspanning. Ervaring is niet nodig en bij bestaande lichamelijke ongemakken is vaak nog veel mogelijk. Voor fanatieke sporters kan yoga een fijne methode zijn om souplesse en herstel te bevorderen.

De deelnemers zijn erg enthousiast en hebben al tijdens de eerste lessen meer ontspanning en lichaamsbewustzijn kunnen voelen. “Nuchter en met beide benen op de grond”, zo worden de lessen omschreven. De yogalessen blijven de komende tijd plaatsvinden op zondagochtend in ’t Neie Punt, dorpshuis Ruinen. Bij voldoende belangstelling kan tevens een lesgroep op een ander moment in de week gestart worden. Yoga in de buitenlucht behoort ook tot de mogelijkheden in de toekomst.

Wil jij eens kennis maken met yoga? De eerste proefles is gratis, daarna kan er per les betaald worden (7 euro). Neem voor meer informatie en aanmelding contact op met de docent, bel, app of e-mail naar: Nienke Veurink, 06-18462721, n.veurink@gmail.com