In de komende periode staan kunstwerken van beeldend kunstenaar Siemen Dijkstra tentoongesteld in bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Tot 1 november toont de bekende kunstenaar uit Dwingeloo daar zijn werken met het thema veranderend landschap, geïnspireerd op het Dwingelderveld. Op woensdag 24 april om 15.00 uur wordt de expositie geopend.

De expositie bestaat uit houtsnedes met afbeeldingen uit het Dwingelderveld en doorlopend draait een audiovisuele presentatie op een groot scherm in het bezoekerscentrum. In deze presentatie toont Dijkstra zijn kunstwerken en licht dit toe. Daarnaast bevat de presentatie een fragment waarin hij laat zien hoe de kunstwerken tot stand komen. In de periode van de expositie is ook de winkel van het bezoekerscentrum uitgebreid met boeken en ansichtkaarten van Siemen Dijkstra.

Meet en greet met de kunstenaar
Speciaal voor deze expositie neemt Dijkstra liefhebbers mee tijdens een wandeling of fietstocht door het Dwingelderveld. Op zaterdag 18 mei wandelt Dijkstra door het natuurgebied en vertelt hij over de veranderingen in het landschap die hij ziet. De fietsexcursie vindt plaats op zaterdag 21 september. Beide excursies beginnen om 11.00 uur bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. Meer informatie over de expositie en de excursies is te vinden op www.nm.nl/bcdwingelderveld.