Op zaterdag 4 mei kunnen vogelliefhebbers vele soorten vogels ontdekken tijdens een vogelexcursie van Natuurvereniging Zuidwolde naar het gebied van de Takkenhoogte/Meeuwenveen en de Wildenberg in het Reestdal. Onder leiding van gidsen Harmen van der Wal en Carl Maurits wordt een wandeling van ongeveer 5 kilometer gemaakt.

Natuurgebieden Takkenhoogte en Meeuwenveen en de tegenovergelegen Wildenberg maken onderdeel uit van een vogelrijk natuurgebied van bos, heide en water net buiten Zuidwolde. Talloze soorten watervogels, ganzen, rietvogels zoals de Blauwborst en ook roofvogels kunnen er gezien of gehoord worden. En wellicht ook de Wielewaal.

De excursie start om 06.16 uur bij de parkeerplaats nabij de Nieuwe Dijk 26 en eindigt hier aan het einde van de ochtend. Voor gezamenlijk rijden vertrek om 06.00 uur vanaf het Tonckenshuys aan de Meppelerweg 22 in Zuidwolde. Opgave via vogelwerkgroep@natuurverenigingzuidwolde.nl wordt op prijs gesteld, maar is niet noodzakelijk. Voor koffie wordt gezorgd. Leden en niet-leden, iedereen is welkom! foto: Feike van Dijken