Moederdag is bloemendag. Vier Moederdag op 12 mei van 12.00 tot 16.00 uur tussen de wilde bloemen. Neem je moeder mee naar bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Daar is een gezellige markt waar je mooie wilde bloemen kunt kopen om je eigen tuin in bloei te zetten of om je moeder mee te verrassen.

Proeven, ruiken, zien en voelen
Wat ga je zien, proeven, ruiken en voelen op deze dag? Alles wat met wilde bloemen te maken heeft. Je kunt er onder andere biologische planten, zaden en snijbloemen kopen. Je ontmoet bloemenexperts die graag hun tips met je delen over hoe jij je tuin of balkon in bloei zet. En er lopen experts rond die ervaring hebben met het maken van bloemenboter of bloementhee. Daarnaast vind je hier verschillende hapjes en drankjes die op bloemen geïnspireerd zijn.

Kinderen ontdekken nog meer
Tijdens de Wilde Bloemenmarkt kunnen kinderen zich uitleven in de speelnatuur van OERRR. Ze pompen water op met de waterpomp bij de waterspeelplek en gaan op ontdekkingstocht in het wilgenhuttendorp. Daarnaast is er bij het bezoekerscentrum een ruime keuze uit speurtochten voor alle leeftijden. Een bezoek aan de Wilde Bloemenmarkt is ook goed te combineren met een leuke wandeling door het Dwingelderveld. Bij de balie hebben we informatie over verschillende wandelroutes.

Wilde bloemen zaaien
In de natuur is het iedere dag bloemendag. Dat zie je in de vlindertuin achter het bezoekerscentrum. Als de zon schijnt wemelt het daar van de insecten. Dan zie je hoe belangrijk bloemen zijn. Daarom hopen we dat je naar huis gaat met in ieder geval een zakje biologisch gekweekte zaden. Daarmee kan jij je hele balkon, terras of tuin opfleuren.
Wil je meer vlinders en andere insecten in je tuin? Word dan lid van Natuurmonumenten in het bezoekerscentrum en ontvang een gratis bijen-/vlinderhotel en zakje bloemenzaad. Meer informatie krijg je tijdens deze markt of zie je op www.natuurmonumenten.nl.