Wandel zaterdag 15, 22 of 29 juni mee met een gids van Natuurmonumenten tijdens de wandeling langs bloeiende akkers. De tocht start vanaf de parkeerplaats bij Theehuys Anserdennen in Ansen en gaat langs de essen waar de verschillende soorten graan, korenbloemen en vele andere akkerbloemen zich laten zien. Vooral aanmelden is nodig en kan op de website: www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.

Natuurmonumenten beheert een aantal akkertjes op de essen van Ruinen en Ansen. Ieder jaar zaait de vereniging deze akkertjes in met verschillende graansoorten. Daar groeien ook vaak kleurrijke akkerbloemen die een bron van voedsel zijn voor bijen en andere insectensoorten. Tijdens de wandeling vertelt de gids over het belang van de insecten en herleeft de geschiedenis door de verhalen over het potstalsysteem en de wijze waarop boeren vroeger hun akkers afrasterden. foto Cor van der Waal