Wat normaal niet mag, mag nu wel. ’s Nachts kamperen in de natuur bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Tijdens dit exclusieve OERRR Bushcampweekend van 20 op 21 juli gaan ouders samen met hun zoon of dochter slapen in de natuur. Natuurlijk niet alleen, want er zijn ook boswachters aanwezig voor de nodige hulp en begeleiding. Vooraf aanmelden is nodig: www.nm.nl/bcdwingelderveld.

Wie niet bang is om vies te worden en wel eens wil weten welke nachtbrakers actief zijn in het Dwingelderveld, kan meedoen aan het Bushcampweekend. Rond 19.00 uur worden de tenten opgezet en begint het avontuur met het zoeken naar eetbare planten. Hier gaan we een klein gerechtje mee maken om de nodige energie te krijgen voor de stevige avondwandeling die daarop volgt. Onderweg hopen we nog een paar reeën te spotten en gaan we de sterrenhemel beter bekijken.

Na een korte nacht klinkt een uitbundig vogelconcert. Dit concert klinkt nog mooier in het Kloosterveld waar we ook een aantal bijzondere vogelsoorten gaan spotten. Bij terugkomst sluiten we het bushcampavontuur af met een lekker ontbijt. Foto: Natuurmonumenten – René Koster.