Vilten met schapenwol, bloemenzaadbommen maken en waterdiertjes vangen. Een kleine greep uit de activiteiten die deze zomer gedaan worden bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. In de zomerperiode van 6 juli t/m 1 september zijn er elke dag leuke uitdagende activiteiten voor jong en oud.

Er zijn excursies waarbij je zoekt naar reeën, vleermuizen, diersporen of gewoon geniet van de kleurrijke heide. En natuurlijk zijn er ook dit jaar kinderactiviteiten waarbij er bijvoorbeeld insectenpotten worden gemaakt. Bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Vooraf aanmelden voor de activiteiten is nodig en kan op www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.

Wildwandelingen
Ga samen met een boswachter op zoek naar sporen van reeën, spechten, muizen, eekhoorns en andere dieren die in het Dwingelderveld leven. Met een beetje geluk zie je in de verte nog een ree wegspringen. Deze wandeling is leuk voor ouders met kinderen van 9 tot ongeveer 12 jaar. Meedoen kan op 10, 17, 24, 31 juli en 7, 14 augustus.

Vleermuizen zoeken
In de schemer scheren vleermuizen langs bomen en andere obstakels. Ze zijn snel en wendbaar en je hoort ze niet. Ze zenden echosignalen uit dat weerkaatst tegen obstakels. Hiermee bepalen ze hun locatie. Met een batdetector kan de gids vleermuizen opsporen. Op maandagavond 8, 22 juli en 5, 19 en 23 augustus houdt Natuurmonumenten vleermuisexcursies in het Dwingelderveld. De vertrektijden verschillen per datum.

Huifkartochten
Iedere dinsdag en woensdag vertrekt een huifkar vanaf het bezoekerscentrum. Op dinsdagen bezoekt de gids de schaapskooi en de essen van Ruinen en ‘s woensdags gaat de tocht over de heide richting de schaapskooi van Lhee. Daar bezoek je onder andere grafheuvels en indrukwekkende jeneverbesstruwelen. Een leuke excursie voor het hele gezin en ook geschikt voor mensen die minder mobiel zijn.

Een volledig overzicht van alle activiteiten is te vinden op de website van Natuurmonumenten