Het Kerkkoor van de Protestantse Kerk Ruinen nodigt iedereen van harte uit om mee te doen met het zingen van elf prachtige Taizéliederen. In de sfeervolle Mariakerk uit de twaalfde eeuw wordt namelijk op zondag 6 oktober 2019 een Taizédienst gehouden.

Hiervoor moet natuurlijk gerepeteerd worden en dat wil het kerkkoor dit jaar op een bijzondere manier doen: iedereen die van zingen houdt en iets bijzonders wil ervaren, mag mee oefenen en samen met het kerkkoor meezingen in de kerkdienst van 6 oktober. Deelname is geheel gratis.

De Taizéliederen, die wel wat doen denken aan monnikengezang uit de Middeleeuwen, staan bekend om hun eenvoud, spiritualiteit en verstilde sfeer. Ze zijn eenvoudig om aan te leren. Het Kerkkoor staat onder leiding van de professionele dirigent Marthy Buijs, en zingt altijd vierstemmig: er is een zangpartij voor alten, sopranen (vrouwen), bassen en tenoren (mannen). Meezingers kunnen dus zingen in de toon die hen het beste ligt. De repetities zijn op de dinsdagavond van 20 augustus tot en met 2 oktober van 20.00 tot 20.45. Daarna is er koffie of thee met iets lekkers. Locatie: gebouw De Bron, aan de Kloosterstraat 4. Ruinen. Het Kerkkoor kijkt uit naar een inhoudsvolle, inspirerende en onvergetelijke samenzang!
Belangstellenden kunnen contact opnemen met: ellytehennepe@gmail.com; 06 16 854 314.