In ’t Neie Punt in Ruinen gaan in september twee nieuwe yoga groepen starten op vrijdagavond. Er is een specifieke les ‘yoga voor sporters’ en een les ‘yoga & meditatie’. De lessen zijn zeer geschikt voor beginners maar ook deelnemers met meer ervaring zullen voldoende uitdaging en diepgang vinden. Geïnteresseerden van alle leeftijden kunnen gratis een proefles volgen. Op zondag 22 september start een nieuwe cursus Mind-Walk®, er zijn nog een paar plekjes vrij. Zie www.groenkracht.nu.

Voor alle sporters is yoga een fijne afwisseling in de trainingen. Tijdens “yoga voor sporters” wordt op een milde manier gewerkt aan kracht, souplesse en balans. Je leert je grenzen te vinden en te bewaken. Ontspanning door inspanning, ademregulering en herstel bevorderend, de doorwerking kun je ervaren in je eigen sport. Ben je fietser, hardloper, zwemmer, wandelaar of doe je een andere sport? Dan is deze les een aanrader.

Deze zomer is er wekelijks op zondagochtend buitenyoga in de Boswachterij Ruinen. In september gaat de les “yoga & meditatie” op vrijdagavond door in ’t Neie Punt. Een typische les bestaat uit yoga, adem- en ontspanningsoefeningen met als basis Aplomb yoga en invloeden uit andere stromingen zoals Hatha yoga en mindfulness. Afsluitend volgt een liggende ontspanning en een korte meditatie. De milde oefeningen zijn toegankelijk en gericht op soepel bewegen, versterking, stabiliteit en ontspanning. Ervaring is niet nodig en bij bestaande lichamelijke ongemakken is vaak nog veel mogelijk. Deelnemers uit de huidige yogalesgroep zijn erg enthousiast en ervaren meer ontspanning en lichaamsbewustzijn. “Nuchter en met beide benen op de grond”, zo worden de lessen omschreven.

Je batterij weer opladen met Mind-Walk®, recharge jezelf in 10 outdoor-trainingen.
Mind-Walk® is mindful wandelen, gecombineerd met invloeden uit de yoga, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en meditatie. Het is een veilige, effectieve manier om je gezondheid en fitheid te verbeteren, zowel geschikt voor beginnende als gevorderde wandelaars van alle conditie niveaus.
Als jij merkt dat je moeite hebt met ontspannen, omdat je de tijd niet neemt of gewoonweg niet weet hoe je kunt ontspannen. Je ervaart dat je hoofd vaak te vol is. Of vind je het gewoon heerlijk om te wandelen in het bos? Dan is deze cursus zeker wat voor jou. We gaan met een groep van maximaal 10 personen de natuur in onder begeleiding van een coach. Je leert verschillende ontspanningstechnieken en ademhalingsoefeningen, deze oefeningen zijn geïntegreerd in een wandeling van ongeveer 3 tot max. 5 km per keer.

De yogalessen vinden plaats in ’t Neie Punt, dorpshuis Ruinen. Op vrijdag avond van 18.30-19-30 uur en van 19.45-21.15 uur vanaf 20 september. Mind-Walk® vind plaats in de Boswachterij Ruinen en start op zondag 22 september, van 9.30-11.00 uur, de startlocatie is aan de Ruinerweg in Echten.

Ervaar je eigen natuurlijkheid tijdens een yogales of een outdoor Mind-Walk®. Kennismaken? De eerste yoga proefles is gratis, neem voor meer informatie en aanmelding contact op met de docent. Bel of app naar: Nienke Veurink, 06-18462721. Zie www.groenkracht.nu voor meer informatie en contactgegevens.