Het Drentse Heideschaap steelt de show tijdens de schapendagen bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. Iedere dinsdag in de zomervakantie vilten kinderen met gekleurd schapenwol en zijn er afwisselend demonstraties schapen knippen of schapendrijven. Een indrukwekkende belevenis voor het hele gezin.

De OERRR schapendagen zijn op dinsdag 6, 13 en 20 augustus. Kinderen kunnen vilten met gekleurde wol en speuren met een speurtocht. Daarnaast zijn er doorlopend demonstraties spinnen, kaarden of weven. De activiteiten beginnen om 13.00 uur en eindigen om 15.30 uur. Herder Michiel Poelenije van de Ruiner schaapskudde verzorgt op 6, 13 en 20 augustus om 14.00 en 15.00 uur een demonstratie schapendrijven met zijn honden. Herder Johan Coelingh ontdoet zijn schapen van de warme wol op 30 juli en 6 augustus. Deze demonstraties vinden plaats in de tuin van het bezoekerscentrum.

Schapen zijn onmisbaar op heidevelden. Ze houden de grassen kort en dat zorgt ervoor dat de heide ruimte krijgt om te groeien. Ook op het Dwingelderveld grazen de Drentse Heideschapen. Samen met de herder en zijn honden trekt de kudde iedere dag het natuurgebied in. Maar tijdens de OERRR schapendagen bij het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen komen de herders graag even terug. Meer informatie over de verschillende activiteiten en demonstraties op www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld. Foto: Natuurmonumenten Andries de la Lande Cremer