De Groote Modderkolk, Loenen, Gelderland, Nederland, Europa[/caption]Ben je nieuwsgierig naar welke bloemen je kan eten uit je eigen tuin? Dan is deze workshop echt iets voor jou. Op zaterdag 10 augustus laat Leah Groeneweg samen met Natuurmonumenten je kennismaken met de eetbare wilde planten en bloemen uit de omgeving. Aanmelden kan op www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.

Hondsdraf, duizendblad en viooltjes kennen we waarschijnlijk allemaal, maar wist je ook dat je deze kon eten? Ze worden gebruikt in salades als echte smaakmakers en gezonde groenten. Onder leiding van Leah van In Het Wilde Weg ontdek je het eten uit de natuur. We maken een korte wandeling rondom bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen en plukken wilde bloemen en kruiden. Daarna maken we een heerlijke kruiden en bloemenspread, wildplukpesto en een bloementhee. Op zaterdag 10 augustus begint de workshop om 10.30 uur. De workshops zijn leuk voor kinderen vanaf 4 jaar en hun (groot)ouders. Vooraf aanmelden is nodig en kan via de website van Natuurmonumenten. Foto: Natuurmonumenten – Pauline Joosten