De bekende kunstenaar Siemen Dijkstra exposeert zijn kunstwerken in bezoekerscentrum Dwingelderveld. Speciaal voor deze expositie neemt Dijkstra liefhebbers mee tijdens een fietstocht door het Dwingelderveld. Op zaterdag 21 september fietst de beeldend kunstenaar door het natuurgebied en vertelt hij over de veranderingen in het landschap die hij ziet. De excursie begint om 11.00 uur bij bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen. Vooraf aanmelden is nodig en kan op www.nm.nl/bcdwingelderveld.

De expositie ‘veranderend landschap’ bestaat uit houtsnedes met afbeeldingen uit het Dwingelderveld en doorlopend draait een audiovisuele presentatie op een groot scherm in het bezoekerscentrum. In deze presentatie toont Dijkstra zijn kunstwerken en licht dit toe. Daarnaast bevat de presentatie een fragment waarin hij laat zien hoe de kunstwerken tot stand komen. Tot 1 november toont Dijkstra zijn werken met het thema veranderend landschap, geïnspireerd op het Dwingelderveld. In deze periode is ook de winkel van het bezoekerscentrum uitgebreid met boeken en ansichtkaarten van Siemen Dijkstra. foto: Andries-de-lande-Cremer