In ’t Neie Punt in Ruinen gaan vanaf vrijdag 20 september twee nieuwe yoga groepen starten. Er is een specifieke les “yoga voor sporters” en een les “yoga en meditatie”. De lessen zijn zeer geschikt voor beginners maar ook deelnemers met meer ervaring zullen voldoende uitdaging en diepgang vinden. Yoga is voor iedereen, ongeacht leeftijd, gewicht of lenigheid. Een proefles is gratis. Op zondag 22 september start een nieuwe cursus Mind-Walk®, die groep is bijna vol. Zie www.groenkracht.nu voor alle details.

Voor alle sporters is yoga een fijne afwisseling in de trainingen. Tijdens “yoga voor sporters” wordt op een milde manier gewerkt aan kracht, souplesse en balans. Je leert je grenzen te vinden en te bewaken. Ontspanning door inspanning, ademregulering, herstel bevorderend, de doorwerking kun je ervaren in je eigen sport. Ben je fietser, hardloper, zwemmer, wandelaar of doe je een andere sport? Dan is deze nuchtere en heldere les een aanrader.

De les “yoga en meditatie” duurt iets langer zodat er voldoende tijd is voor alle onderdelen. Een typische les bestaat uit yoga, adem- en ontspanningsoefeningen met als basis Aplomb yoga en invloeden uit andere stromingen zoals Hatha yoga en mindfulness. Afsluitend volgt een liggende ontspanning en een korte meditatie. De milde oefeningen zijn toegankelijk en gericht op soepel bewegen, versterking, stabiliteit en ontspanning.

Ervaring is niet nodig en bij bestaande lichamelijke ongemakken is vaak nog veel mogelijk.
Deelnemers uit de huidige yogalesgroep zijn erg enthousiast en ervaren meer ontspanning en lichaamsbewustzijn. “Nuchter en met beide benen op de grond”, zo worden de lessen omschreven.

De yogalessen vinden plaats in ’t Neie Punt, het dorpshuis in Ruinen heeft een fijne yoga oefenruimte. Op vrijdag avond van 18.30-19-30 uur en van 19.45-21.15 uur vanaf 20 september. Instromen kan zolang er plaats is in de lessen.

Ervaar je eigen natuurlijkheid tijdens een yogales of een outdoor Mind-Walk®. Kennismaken? De eerste yoga proefles is gratis, neem voor meer informatie en aanmelding contact op met de docent. Bel of app naar: Nienke Veurink, 06-18462721. Zie www.groenkracht.nu voor meer informatie en contactgegevens.