Aanleg kunstgrasvelden gestart. Maandag 28 oktober gaf wethouder Jan van ’t Zand, samen met voorzitter Bert Mulder van vv Ruinen, het officiële startsein voor de aanleg van een kunstgrasveld op sportpark Ruinen.

Starthandeling aanleg kunstgrasveld in Ruinen
In totaal worden er de komende periode drie nieuwe kunstgrasvelden gerealiseerd in de dorpen Ruinerwold, de Wijk en Ruinen. Naast het veld in Ruinen wordt in het voorjaar van 2020 gestart met de aanleg van de nieuwe kunstgrasvelden voor voetbalvereniging Wacker in de Wijk en voetbalvereniging Ruinerwold.

“De aanleg van het kunstgrasveld betekent een enorme kwaliteitsimpuls voor de voetbalverenigingen. Het veld is multifunctioneel, dus ook de scholen in het dorp kunnen er gebruik van maken”, aldus wethouder Jan van ‘t Zand.

Planning
De realisatie van het nieuwe kunstgrasveld in Ruinen zal circa 8 weken in beslag nemen. De verwachting is dat begin januari 2020 het veld speelklaar is. Als de weersomstandigheden het toelaten, wordt medio maart 2020 gestart met de realisatie van de kunstgrasvelden in de Wijk en Ruinerwold. Bij de start van het nieuwe voetbalseizoen 2020/2021 kunnen de leden van de voetbalclubs Wacker en Ruinerwold dan gebruik maken van het kunstgrasveld.