In ’t Neie Punt in Ruinen worden iedere vrijdagavond yogalessen gegeven. De lessen worden gewaardeerd door beginners maar ook deelnemers met meer ervaring vinden voldoende uitdaging en diepgang. Yoga is voor iedereen, ongeacht leeftijd, gewicht of lenigheid. Met name de les “yoga en meditatie” heeft veel belangstelling. Vanwege het vroegere tijdstip, om 18.30 uur, is de les “yoga” wat rustiger. Dit is een kortere les met diverse yoga en ontspanningsoefeningen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een gratis proefles. Zie www.groenkracht.nu voor alle details.

Een typische yogales bestaat uit yoga, adem- en ontspanningsoefeningen met als basis Aplomb yoga en invloeden uit andere stromingen zoals Hatha yoga en mindfulness. Afsluitend volgt een liggende ontspanning. Bij de les “yoga en meditatie” volgt daarop nog een meditatie. De milde oefeningen zijn toegankelijk en gericht op soepel bewegen, versterking, stabiliteit en ontspanning.

Ervaring is niet nodig en bij bestaande lichamelijke ongemakken is vaak nog veel mogelijk. De deelnemers zijn erg enthousiast en ervaren meer ontspanning en lichaamsbewustzijn. “Nuchter en met beide benen op de grond”, zo worden de lessen omschreven.

De yogalessen vinden plaats in ’t Neie Punt, het dorpshuis in Ruinen heeft een fijne yoga oefenruimte. Op vrijdag avond van 18.30-19-30 uur en van 19.45-21.15 uur. Instromen kan zolang er plaats is in de lessen.

In het kader “Fit en Gezond in Ruinen” worden er in februari en maart van 2020 verschillende proeflessen yoga en Mind-Walk® aangeboden. Uiteraard kan men zich nu ook al aanmelden voor een proefles.

Ervaar je eigen natuurlijkheid tijdens een yogales of een outdoor Mind-Walk®. Kennismaken? De eerste yoga proefles is gratis, neem voor meer informatie en aanmelding contact op met de docent. Bel of app naar: Nienke Veurink, 06-18462721. Zie www.groenkracht.nu voor meer informatie en contactgegevens.