Op zaterdag 22 februari om 11 uur planten bijenhouders uit Ruinen een bijenboom in de tuin van bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen. De imkervereniging doet dit sinds het 100 jarig jubileum in 2011 ieder jaar. Verschillende organisaties in de regio hebben al een boom cadeau gekregen om aandacht te vragen voor de voedselsituatie van alle insecten waaronder honingbijen.

Samenwerking
Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is een bekende plek voor de Ruiner imkers. Ze hebben daar hun bijenstal en staan regelmatig op het voorplein met hun producten.
Zij laten in de lente- en zomerperiode aan bezoekers zien hoe het bijenhouden werkt en vinden daarbij een aandachtig gehoor. Vele mensen weten wel dat het door allerlei oorzaken slecht gaat met de insecten in de wereld. De imkers brengen met name het voedselprobleem van alle insecten onder de aandacht. De nieuwe bijenboom draagt bij aan de verbetering van de leefomstandigheden van honingbijen, wilde bijen, vlinders en tal van andere insecten.