Het bestuur en regie van de Stichting Openluchtspel Ruinen heeft besloten dit jaar geen theatervoorstellingen op te voeren. De nieuwe en verscherpte maatregelen die de Rijksoverheid heeft genomen om verspreiding van het coronavirus verder tegen te gaan op 23 maart hebben hierin de doorslag gegeven.

Het bestuur van de Stichting Openluchtspel Ruinen betreurt dit zeer, maar volgt de richtlijnen die centraal zijn voorgeschreven. Deze maatregelen geven spelers, medewerkers en regisseur onvoldoende tijd om een stuk goed in te studeren en te zorgen voor een geslaagd avondje uit.

Ondanks dat we het betreuren dit besluit te hebben moeten nemen, was het -gegeven de omstandigheden- geen moeilijke beslissing. We leven momenteel in een crisissituatie, waarin niets is zoals het anders is. We konden geen ander besluit nemen dan we nu hebben gedaan. Het bestuur en regie van de SOR wensen iedereen veel sterkte, wijsheid en gezondheid toe. Let op je zelf en op elkaar.