Omdat evenementen tot 1 september verboden zijn vanwege COVID-19 kan het dorpsfeest in zijn oorspronkelijke vorm niet door gaan. Helemaal niks is ook niks, dus daarom organiseren we een aantal alternatieve activiteiten in het Runerfeest-weekend. Hierbij houden we rekening met de geldende richtlijnen.

Activiteiten Runerfeest 2020:
Tot een week voor het Runerfeest: Vind je playbacken leuk, maar durf je niet op dat grote podium in de feesttent te staan? Doe dan dit jaar mee! Film je playback-act en stuur deze tot een week van tevoren naar ons toe. Er komt een ‘keuzemenu’ van drie nummers voor kinderen en drie voor volwassenen. Een compilatie van de filmpjes zenden we op zondagmiddag/avond tijdens de barbecue uit.
Hele week: tuin versieren, met als thema “Als er maar een lichtje op schijnt”

Vrijdagavond 28 augustus: keuring versierde tuinen. De prijsuitreiking voor de versierde tuinen is zaterdagavond live tijdens de bingo.

Zaterdag 29 augustus: online Bingo. ’s Middags om 15.30 uur begint de kinderbingo (basisschoolleerlingen) en ’s avonds vanaf 20.00 uur een bingo voor de oudere jeugd en volwassenen.

Zondagmiddag 30 augustus: live barbecue workshop van een professional. Doe vanuit je eigen achtertuin mee aan deze online workshop!

Het dorpsfeest Ruinen in 2021 is van donderdag 26 t/m zondag 29 augustus
We proberen het oorspronkelijke programma met bands van 2020 door te schuiven naar 2021 aldus de feestcommissie.