Buitenyoga in de Drentse Natuur
Buiten in de vrije natuur een yogales volgen. Je wordt als vanzelf meegenomen in de rustgevende atmosfeer. Het groen om je heen, geluiden van vogels en het ruisen van de wind door de bladeren.

Het beoefenen van yoga is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, gewicht of lenigheid. Juist in de huidige tijd is het heilzaam om bewust in de natuur te ontspannen en te bewegen, dit stimuleert het immuunsysteem. Yoga is gericht op soepel bewegen, balans, coördinatie en bewustwording. Het is een effectieve methode om fysiek en mentaal meer in balans te komen en te blijven. Zie www.groenkracht.nu voor meer informatie.

Yoga biedt ontspanning door inspanning, ademregulering en het is herstel bevorderend. De doorwerking kun je ervaren in het dagelijks leven, zoals in je privéleven, op je werk en tijdens het uitoefenen van je eigen sport. Groenkracht biedt deze zomer wekelijks buitenyoga en een Mind-Walk® training op zondagochtend 5 juli. Vanaf september zullen er binnen en buiten ook weer nieuwe cursussen starten.

Buitenyoga is een belevenis, het is kleurrijk, zuurstofrijk en brengt je in je element.

Kleurrijk – Tijdens het bewegen in het buitenlicht ervaar je de kleuren om je heen heel intens. Kleuren werken in op het onderbewustzijn, als kleurentherapie. Het groen van bomen en planten staat voor rust, reinheid en harmonie. Een blauwe lucht staat voor veiligheid, kalmte en creativiteit. Zonnig geel stimuleert de geest en concentratie. Zelfs op een grauwe dag symboliseert de kleur grijs wijsheid en geborgenheid. Buitenyoga is een kleurrijke ervaring.

Zuurstofrijk – In de natuur adem je pure zuurstofrijke buitenlucht in. Als er net een buitje is geweest kraakhelder en fris, bij warm weer zwoel en vol geuren. In de buurt van bomen en planten is de lucht schoner, dat is goed voor je longen en andere organen. Bomen, en vooral naaldbomen, geven een stofje af aan de lucht dat het immuunsysteem stimuleert. Het is een weldaad voor je lijf om in deze gezonde buitenlucht te bewegen en te mediteren.

In je element – Kom mee naar buiten. Laat je niet weerhouden door de elementen maar ervaar ze in al hun kracht en pracht. Je ervaart de seizoenen van heel dichtbij. Het frisgroene van de lente, de zwoelheid van de zomer, de rijkdom en het stormachtige van de herfst en de koele sereniteit van de winter. Door het aanvaarden van de weersomstandigheden van het moment brengt deze ervaring je als vanzelf beter in je element.

Een typische buitenyogales bestaat uit yoga, adem- en ontspanningsoefeningen met invloeden uit hathayoga, aplombyoga en mindfulness. Tijdens de lessen wordt op een milde manier gewerkt aan kracht, souplesse en balans. Je leert je grenzen te vinden en te bewaken. Afsluitend volgt een liggende ontspanning en een korte meditatie. Als het echt guur is dan blijven we in beweging tijdens een yogawandeling in een prachtig natuurgebied.
De milde oefeningen zijn toegankelijk en gericht op soepel bewegen, versterking, stabiliteit en ontspanning. Ervaring is niet nodig en bij bestaande lichamelijke ongemakken is vaak nog veel mogelijk.

Buitenyoga geeft een andere ervaring dan een indoor yogales. Binnenshuis geeft de omgeving weinig prikkels en daardoor kun je de oefeningen en houdingen zelf heel intens ervaren. Er is weinig afleiding, daardoor kan alle aandacht gaan naar de aangeboden oefeningen. In de buitenlucht is er sprake van een dynamische omgeving. Vaak is die omgeving heel fijn en is het een positieve stimulans. Soms is het wat minder fijn, te warm of te koud, te nat, of er zit in kriebelbeestje op je voet. Ook dan geven de aangeboden oefeningen houvast, een anker in jezelf. Je ontdekt je eigen natuurlijkheid en veerkracht.

Buitenyoga en Mind-Walk® is voor iedereen, ongeacht leeftijd, gewicht, conditie of ervaring. De deelnemers zijn erg enthousiast en ervaren meer ontspanning en lichaamsbewustzijn.
Buitenyoga in de Boswachterij Ruinen-Echten is op donderdagavond om 19.00-20.30 uur en op vrijdagochtend om 9.00-10.30 uur. Op zondag 5 juli kun je kennis maken met Mind-Walk®, een beweeglijke en zintuiglijke training met als thema windrichting “Het Zuiden”.

Kennismaken? Bel, app of mail naar: Nienke Veurink, 06-18462721. Zie www.groenkracht.nu voor meer informatie en contactgegevens. Groenkracht is ook aangesloten bij www.buiten-yoga.nl.