Hoe maken we met sport en bewegen inwoners nog actiever en sportiever, de sportaanbieders sterker en onze kernen nog bruisender? Dit staat in het Woldens Sportakkoord dat binnenkort door de Wijk en Ruinen wordt ondertekend.

Inwoners en organisaties in de Wijk en Ruinen hebben verschillende activiteiten bedacht die zij met elkaar gaan uitvoeren om de ambities uit het akkoord te realiseren. Om ook de andere kernen te inspireren staan digitale bijeenkomsten gepland waar u zich nog voor kan aanmelden. Meld u snel via sport@dewolden.nl aan voor een van de volgende bijeenkomsten: op 2 november digitale inspiratiebijeenkomst voor Ruinerwold, 4 november Zuidwolde en 5 november Koekange.

Wat levert het op?
Bij deelname aan het sportakkoord wordt u onderdeel van een blijvend sportnetwerk én krijgt u mogelijkheden om te investeren in uw ambities. Er is uitvoeringsbudget beschikbaar gesteld. Sportaanbieders kunnen gebruik maken van verschillende gratis ‘services’ zoals bijvoorbeeld opleidingen, advies op verduurzaming van accommodaties en ondersteuningstrajecten bij het opzetten van samenwerkingsverbanden, nieuwe initiatieven of beleidsvragen. Ook zijn er mogelijkheden om financiering te krijgen voor vernieuwende activiteiten.

In januari van dit jaar gaf gemeente De Wolden gehoor aan de oproep van toenmalig minister Bruins van sport, om in navolging van het Landelijke Sport Akkoord, ook op lokaal niveau Sportakkoorden te ontwikkelen. In samenspraak met Sportplatform De Wolden, Gemeente de Wolden, Welzijn de Wolden en een onafhankelijk sportformateur, werd afgesproken om ook daadwerkelijk lokaal, in de kernen aan de slag te gaan. De Wijk en Ruinen hebben al een heel proces doorlopen. Nu is het tijd voor de andere kernen. Meld u zich aan?