Samen aan de slag voor gezonder uiteten
Verzin een gezond gerecht, maak kans op een leuke prijs voor de hele groep en publicatie in een kookboek.

Na het succes van de afgelopen twee jaren gaan de kinderen in Drenthe weer aan de slag met Kindermenu 2.0. Wij dagen de kinderen van de basisschool en kinderopvang/BSO uit om het meest lekkere, leuke en gezonde gerecht van de gemeenten Hoogeveen en De Wolden te bedenken!

Voorwaarden
Groenten: het gerecht moet uit minimaal 100-150 gram groenten bestaan.
Kleurrijk: het gerecht moet kleurrijk, maar boven al erg lekker zijn.
Ingrediënten: gebruik voor je gerecht niet meer dan 10 ingrediënten.
Duurzaam: kun je voor je gerecht bepaalde streekproducten uit de regio gebruiken?
Seizoenen: welke producten horen bij de verschillende seizoenen. Hoe kun je met die keuze je gerecht duurzamer kunnen maken?

Vakjury
Een vakjury, bestaande uit de eigenaren van restaurant ’t Wapen van Ruinen, wethouders Hilda Mulder en Janita Tabak en JOGG-regisseur Leoni Pleiter, beoordeelt de inzendingen. De jury bepaalt welke gerecht heeft meest lekker, vers, regionaal, gezond en betaalbaar is.

Prijzen
Het winnende recept komt op de kaart te staan van de deelnemende restaurants in de gemeenten Hoogeveen en De Wolden. Ook wint de hele schoolklas of kinderopvanggroep een leuke prijs. Alle winnende gerechten uit de 12 Drentse gemeenten worden gebundeld in een inspirerend kookboek.

Gerecht bedacht?
Tot vrijdag 12 februari kunnen de kinderen hun recept mailen naar l.pleiter@dewoldenhoogeveen.nl voorzien van de naam van de school en klas of kinderopvanggroep. We hopen op jullie deelname, want als iedereen mee doet, kunnen we het verschil maken! Samen aan de slag voor gezond uiteten!