Maandagmiddag zijn de winnaars van Kindermenu 2.0 in De Wolden bekend gemaakt. De kinderen van de opvang van Integraal Kindcentrum ‘t Oelebröd in Ruinen ontvingen een cheque van wethouder Hilda Mulder en Gert en Roelie Boverhof van Wapen van Ruinen.

Eind 2020 ging de kookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’ van start. Provincie Drenthe, Jong Leren Eten en Drenthe Gezond daagden basisscholen uit om een lekker, regionaal én gezond kindermenu te bedenken en op de kaart te krijgen bij Drentse restaurants.

Lekker, regionaal en gezond
Alle basisscholen en kinderopvang in Drenthe hebben informatie en voorwaarden voor het gezonde gerecht ontvangen. De kinderen konden vervolgens in de groep of thuis een gerecht bedenken. De ingezonden recepten uit gemeente De Wolden zijn beoordeeld door een vakjury bestaande uit Gert en Roelie Boverhof (Wapen van Ruinen), Hilda Mulder, Janita Tabak (wethouders), Lianne Braam (stagiaire JOGG) en Leoni Pleiter (JOGG-regisseur gemeente De Wolden en Hoogeveen). Zij bepaalden dat de inzending van de opvang van IKC ‘t Oelebröd het meest lekker, vers, regionaal, gezond en betaalbaar is. De opvang had het gerecht ‘Bram de rammetjes’ bedacht.
Prijzen

Het winnende gerecht komt op de kaart te staan van de deelnemende restaurants in de gemeenten De Wolden en Hoogeveen. De hele kinderopvanggroep wint een leuke voedseleducatie activiteit bij boerderij Straathof in Echten, zodra de corona maatregelen het weer toelaten. Alle winnende gerechten uit de 12 Drentse gemeenten worden gebundeld in een inspirerend kookboek.