Het was woensdag feest aan de Esweg in Ruinen. Hier vierden Hilbert en Anja Kremer van Goor, samen met hun twee zoons en schoondochter hun diamanten bruiloft. Burgemeester Janny Vlietstra kwam langs op de koffie, en prikte een gebakvorkje mee.

Hilbert (85) en Anja (85) zijn beide geboren en getogen in Zuidwolde, in de buurtschap Ten Arlo, en woonden op nog geen kilometer afstand van elkaar. Toch was de eerste ontmoeting tussen de echtelieden in Dwingeloo. Hilbert was daar op paasmaandag met zijn kameraden aan het toeren. Zo kwamen ze terecht op een dansmiddag in het plaatselijke café. En daar ontmoette hij Anja, die daar met haar zus was. Het bleek te klikken tussen de twee. Ze kregen verkering en trouwden in het gemeentehuis in Zuidwolde. Na afloop was er een daverend feest met muziek in café Beugeling.

Werkzaamheden
Hilbert heeft zijn hele leven gewerkt bij de Nederlandse Spoorwegen, en begon zijn carrière als eerste timmerman in Haarlem. Om later op te klimmen als bouwkundig en technisch medewerker op de tekenkamer. Door de week woonde hij ook in Haarlem. Anja, werkzaam op de administratie bij Aardenburg, betrok na hun trouwen een appartement in Hoogeveen. In het weekend zagen de geliefden elkaar daar. Toen Anja in verwachting was van hun oudste zoon, mocht Hilbert zijn stamplaats bij de NS inruilen voor Assen. Daar woonde het echtpaar ook vijf jaar. In 1970 verhuisden ze naar Zwolle. Daar woonden ze, tot hij op zijn 58e met de Vut kon.

Mooie reizen
In de stad hadden ze het wel gezien, daarom verhuisden ze in ‘96’ terug naar het platteland. En zo kwamen ze in Ruinen terecht. Hilbert: ‘Hier hebben we het mirakels naar de zin’. Beide vitale tachtigers mogen nog graag fietsen en wandelen. Met de caravan door Europa trekken doen ze niet meer. Maar wat hebben ze vele mooie reizen mogen maken. Anja: ‘Overwinteren deden we altijd in Portugal’. Ook de reizen naar Thailand en Istanbul zullen ze niet snel vergeten. Hilbert: ‘Daarom ben ik bezig om alle foto en dagboeken digitaal te bewerken op de computer, een mooie bezigheid!’. Het digitale tijdperk is hem overigens op het lijf geschreven. ‘Dat vind ik prachtig, als ik iets niet weet dat zoek ik het gelijk op’.

Veel samen doen
Ze hebben het samen goed en genieten nog volop van het leven. Anja: ‘We doen veel dingen samen. Zoals de gymnastiek om fit te blijven’. Dat is tevens het geheim van hun langdurige huwelijk. Hilbert: ‘Elkaar in de waarde laten, eerst tot tien tellen als er wat is, dan gaat het vanzelf’. Met een etentje in familiekring wordt de feestelijke dag afgesloten.