Met een jas en laarzen aan ga je in de herfstvakantie op ontdekkingstocht in de natuur. Van 16 tot en met 31 oktober pakt bezoekerscentrum Dwingelderveld uit met een groot aanbod aan herfstactiviteiten voor jong en oud. Ga mee met een paddenstoelenwandeling, een OERRR herfstontdektocht of ga creatief aan de slag met wol of hout tijdens de OERRR dagen.

Bij het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen heb je verschillende mogelijkheden om de natuur te beleven. Meer informatie over de activiteiten, openingstijden en aanmelden voor de activiteiten op www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.

Paddenstoelen zie je in de herfst in allerlei soorten. De Vliegenzwam is voor velen een bekende paddenstoel, maar Klaprooswasplaat of Kleverig Koraalzwammetje zijn al iets minder bekende soorten. Gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar gaan mee met herfst natuurontdektochten op 18 en 25 oktober. Tijdens de ontdektocht zoek je niet alleen naar paddenstoelen, maar ook naar andere herfstvruchten en (dier)sporen.
Op donderdag 21 oktober van 11.00 tot 15.00 uur staat een gids bij een paddenstoelentafel in het bezoekerscentrum waarbij hij uitleg geeft over deze fascinerende schimmels. Ook zijn er mini-excursies waarbij je op zoek gaat naar paddenstoelen.

Kom naar de OERRR dag wandelstok maken op 20 of 28 oktober en maak zelf een mooie creatie om mee naar huis te nemen. Ga eerst zelf op zoek naar een mooie stok in het bos, neem die mee en in het bezoekerscentrum ga je er een mooie wandelstok van maken.

Genieten van de vergezichten doe je op het Dwingelderveld. Met de wandeling bij Kraloo nemen gidsen je mee langs mooie struwelen, vennetjes en heidevelden. Op woensdagmiddag 20 oktober gaan de gidsen op pad. Ook de historie van dit bijzondere gebied komt uitgebreid aan bod. Neem je verrekijker mee en trek je wandelschoenen aan voor een uitdagende wandeling over het Dwingelderveld. Foto: Gerke van de Hoef