Vanaf half oktober werkt de gemeente aan de herinrichting van een vak van de begraafplaats in Ruinen. De stoffelijke resten uit de bestaande graven in dit vak worden verzameld en vervolgens herbegraven. Daarna wordt het vak opnieuw ingericht om in de toekomst nieuwe graven uit te kunnen geven.

Zorgvuldig voorbereid
In juli 2020 heeft de gemeente bekend gemaakt het voornemen te hebben deze aanpassingen te doen. Om zoveel mogelijk nabestaanden hiervan op de hoogte te stellen en ze de mogelijkheid te geven om te reageren, zijn er bordjes op de begraafplaats geplaatst en stonden er diverse berichten in verschillende media.

Waardige uitstraling
De werkzaamheden worden aan het zicht onttrokken. Opgegraven resten krijgen een plaats in een verzamelgraf op de begraafplaats. Daarna wordt het vak weer klaar gemaakt om te kunnen begraven. De verwachting is dat vanaf 2028 nieuwe graven uitgegeven gaan worden. De aanpassingen gebeuren nu om ervoor te zorgen dat dit vak van de begraafplaats een waardige uitstraling heeft als er weer begraven wordt.