Het tweede deel van het Sportakkoord De Wolden is ondertekend in Ruinen. Het Woldense sportakkoord is een afspraak om de inwoners gezond te houden, zowel lichamelijk als geestelijk. Het sportakkoord beschrijft hoe alle partijen zich daarvoor inzetten.

Alle deelnemers zijn het erover eens dat je in De Wolden van jongs af aan vaardig moet kunnen bewegen, dat iedereen moet kunnen sporten, er vitale sportaanbieders zijn in een gezonde en positieve omgeving. Ze zetten zich in voor de groei en gezondheid van kinderen, willen nieuwe inwoners erbij te betrekken en zorgen voor de gezondheid en het welzijn van de ouderen. Kortom: ze willen een levendigheid en leefbaar dorp.
De doelen en afspraken zijn door de sportverenigingen zelf opgesteld. De vijf grootste dorpen hebben hun eigen uitdagingen en ambities geïnventariseerd en beschreven. Zo is het Woldense Sportakkoord er gekomen. Dit is zeer uniek in Drenthe!

Tijdens het ondertekenmoment georganiseerd door Sport Rune zetten de volgende partners hun handtekening: de Badmintonvereniging Ruinen, Gymnastiekvereniging DOO, IKC ‘t Oelebröd, Judovereniging Jigoro Kano, Loopgroep Ruinen, Wolderwijs, Prima Life, Volleybalvereniging VIOS, v.v. Ruinen, Welzijn de Wolden, Zwembad Ruinen, WTC Ruinen, Sportplatform De Wolden, TC RUNA, Vrederuiters, gemeente De Wolden, Sport De Wolden en Dorpsbelangen Ruinen.

Foto onderschrift: Wethouder sport Egbert van Dijk zet zijn handtekening onder het sportakkoord Ruinen.