Op 30 April wordt het weer ouderwets gezellig in Echten tijdens de Bellefair. Echten vult zich deze zaterdag met meer dan 50 kraampjes vol ambachtelijke producten, decoratie, handwerk, lekkernijen. Ook kun je van 13.00 tot 20.00 genieten van een gevarieerd, lokaal muziekprogramma op de Brink met o.a. gercøh, de band BradRooster uit Zuidwolde & een interactieve jamsessie o.l.v. Hans van der Werf uit Echten.

De Bellefair, voorheen de Bellemarkt, wordt georganiseerd voor ’t Huus met de Belle, dit is de winkel op de Brink in Echten. Deze winkel wordt geheel gerund door vrijwilligers. Naast dat er (streek-)producten worden verkocht, bestaat het grootste gedeelte uit de winkel uit spullen die mensen zelf maken en hier verkopen. Een deel van de opbrengst gaat naar de maker en het andere deel gaat naar ’t Huus met de Belle. Alleen de inkomsten van de verkoop zijn niet helemaal voldoende om de winkel open te kunnen houden en daarom worden er allerlei activiteiten georganiseerd om extra inkomsten te genereren.

Zo worden er het hele jaar door wandelingen georganiseerd en organiseert Echten één keer per jaar de Bellefair. Van oorsprong is de Bellefair (Bellemarkt) in het leven geroepen om de inbrengers van de Belle hun zelfgemaakte spullen extra onder de aandacht te kunnen brengen. Omdat de opkomst de laatste jaren van de Bellemarkt terug liep voor zowel kraamhouders als bezoekers, wil de organisatie de Bellemarkt een nieuw, fris leven inblazen met: De Bellefair.

Tijdens corona heeft de organisatie het nieuwe concept ontwikkeld. De Bellefair vindt nu niet alleen op de Brink plaats, maar ook rondom de Brink door het oude gedeelte van Echten en op de (boeren-)erven. De organisatie heeft een kleine, karakteristieke route gecreëerd van ongeveer 600 meter langs de traditionele boerderijen, mooie plekjes en leuke kraampjes. Ook wordt om 14.00 uur de nieuwe galerie ‘Kuunstig’ officieel geopend op de Brink.

De hele dag is er volop muziek van lokale, professionele muzikanten op de Brink. Zo treedt o.a. Gerco Klein uit Zuidwolde om 16.00 op met violiste Britte Broekhuijsen uit Mantinge. Om 17.00 speelt de band BradRooster uit Zuidwolde/Veeningen & van 18.00 tot 20.00 vindt de interactieve jamsessie plaats met professionele muzikanten vanuit Zwolle en omstreken onder leiding van Hans van der Werf uit Echten. Tijdens de jamsessie kan iedereen die het leuk vindt, aansluiten met zijn/haar instrument en/of stem.

Tegenover de Brink kun je parkeren. De entree is volledig GRATIS. Kom gezellig aanwaaien op de Bellefair in Echten op 30 April.
Meer info op Facebook & Instagram.