Afgelopen zaterdag was het weer ouderwets gezellig in Echten tijdens de Bellefair. Echten vulde zich deze zaterdag met meer dan 50 kraampjes vol ambachtelijke producten, decoratie, handwerk, lekkernijen. Ook was het genieten van een gevarieerd, lokaal muziekprogramma op de Brink met o.a. gercøh, de band BradRooster uit Zuidwolde & een interactieve jamsessie o.l.v. Hans van der Werf uit Echten.

De Bellefair, voorheen de Bellemarkt, wordt georganiseerd voor ’t Huus met de Belle, dit is de winkel op de Brink in Echten. Deze winkel wordt geheel gerund door vrijwilligers. Naast dat er (streek-)producten worden verkocht, bestaat het grootste gedeelte uit de winkel uit spullen die mensen zelf maken en hier verkopen. Een deel van de opbrengst gaat naar de maker en het andere deel gaat naar ’t Huus met de Belle. Alleen de inkomsten van de verkoop zijn niet helemaal voldoende om de winkel open te kunnen houden en daarom worden er allerlei activiteiten georganiseerd om extra inkomsten te genereren.

Zo worden er het hele jaar door wandelingen georganiseerd en organiseert Echten één keer per jaar de Bellefair. Van oorsprong is de Bellefair (Bellemarkt) in het leven geroepen om de inbrengers van de Belle hun zelfgemaakte spullen extra onder de aandacht te kunnen brengen. Omdat de opkomst de laatste jaren van de Bellemarkt terug liep voor zowel kraamhouders als bezoekers, wilde de organisatie de Bellemarkt een nieuw, fris leven inblazen met: De Bellefair. Dit vond nu niet alleen op de Brink plaats, maar ook door het oude gedeelte van Echten en op de (boeren-)erven. Met hulp van creatief vormgever Vera Vos uit De Wijk was er een muziekpleintje gecreëerd waar het prima toeven was.